2012-02-23 13:44:27• hírek • Póti Orsolya

Hamis okmányok miatt buktak le

Hamis olasz tartózkodási engedélyek miatt bukott le egy család a Petei Határátkelőnél február 22-én. Az okmányokért 3000 eurót kért a hamisító.

Február 22-én, szerda délelőtt a 31 éves Daria P., moldovai állampolgár jelentkezett az országból való kilépésre a Petei Határátkelőnél. A nő mellett az autóban voltak még 12, illetve 13 éves gyermekei is. A rutinellenőrzések alkalmával a nő három olasz tartózkodási engedélyt, „permesso di soggiorno" típusú okmányt mutatott fel.

Az ellenőrök gyanúsnak vélték, hogy a három okmány nem egyforma, így vizsgálat alá helyezték. Az ellenőrzés során kiderült a tartózkodási engedélyek hamisak, ugyanis az egyik egy albán állampolgár nevére volt kiállítva, a másik kettő - a két gyermeké - pedig nem szerepelt a nyilvántartásban.

Daria P. vallomása szerint, gyermekeivel Franciaországba akart eljutni férjéhez, és miközben a Moldovai Köztársaság konzulátusán intézte az útlevél ügyeket, egy férfi ajánlatot tett annak érdekében, hogy „megkönnyítse" számukra az utazást. A moldovai férfi 3000 euró fejében állította elő a tartózkodási engedélyeket, és abban egyeztek meg, hogy amint a család Franciaországba ér a nő küldi a pénzt.

Daria P. és gyermekei legálisan jöttek Romániába, azonban az országból való kilépésnél, a határátkelőnél hamis iratokat mutattak fel. A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség a nő ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt indított eljárást, az okmányokat pedig lefoglalta további vizsgálatok végett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: